Gerrit Ooteman

Gerrit Ooteman

Gerrit Ooteman - Hoogkarspel 1958


Volgens Gerrit wonen er op Wieringen veel mooie ouderen. Hun karakteristieke gezichten met diepe rimpels, misschien door het vissersbestaan, werden dankbare onderwerpen voor zijn fotografie. Gerrit deed, met zijn camera altijd bij de hand, zijn rondes en fotografeerde onderweg af en toe de mensen die hij tegenkwam. Vaak ging hij in zijn vrije tijd terug om te fotograferen. “Op Wieringen is het gebruikelijk dat iedereen elkaar groet en naar elkaar zwaait. Zo leerde ik iedereen kennen. Als ik dan een mooi persoon zag, maakte ik snel een foto. Ik had niet veel tijd, want ik moest natuurlijk mijn werk gewoon doen.”

Een keer deed Gerrit mee aan een fotowedstrijd van Milieudefensie en kwamen er vier foto’s te hangen in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Verder zijn zijn foto’s nog nooit openbaar gemaakt, maar ze kwamen door toeval onder de ogen van Kenneth Stamp en zijn vrouw Valentine, zelf bewoners op Wieringen. En ze wisten meteen dat dit prachtige foto’s waren voor de biënnale op Wieringen, waarvoor de organisatie net was begonnen.

Tijdens de FBW editie '24 is een nieuwe serie uit de 'Wieringen-serie' te bezichtingen op een prachtige buitenlokatie bij 'Op Zestien te Hippolytushoef.

Werk van Gerrit Ooteman is te zien:
Hippolytushoef / B&B Op Zestien (D) Buitenlokatie
Zandburen 16, 1777 CS Hippolytushoef

Van 22 juni t/m 04 augustus 2024
Van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
(Op Zestien is een ticketpoint)