Jeroen Hofman

Jeroen Hofman

Jeroen Hofman - Beek en Donk 1976


Fotograaf Jeroen Hofman (1976) werkt altijd vanaf een kraan op ongeveer 20 meter hoogte. Hofman heeft deze werkwijze ontwikkeld om zijn fascinatie voor gelaagdheid in landschappen in beeld te kunnen brengen. Hij toont niet alleen de oever van een rivier, maar de manier waarop deze hele rivierbedding door het landschap meandert. Hij ontstijgt hiermee letterlijk dat wat het menselijk oog doorgaans ziet. Het resultaat zijn foto’s waarop voor- en achtergrond versmelten, als moderne diorama’s.


De serie Artis Zoo maakte hij in opdracht tijdens de lockdown in Artis en getuigt van de ongewone stilte in de dieren-tuin. Jeroen Hofman: “De fotoserie is geïnitieerd om een donatiecampagne op te starten. Doordat er geen bezoekers mochten komen, zat de dierentuin in financieel zwaar weer. Met als slogan Laat ons verlaten park niet verloren gaan hebben we toen deze beelden gemaakt. De keuze voor zwart-wit kwam van mij. De serie kreeg op deze manier iets meer eeuwigheidswaarde en we konden er zo ook nog een mooie printverkoopactie bij maken. De donatiecampagne en de printverkoop hebben een enorm bedrag bij elkaar gebracht.”


 

WIKI
Jeroen Hofman studeerde fotografie aan KABK in Den Haag. Specialiseerde zich eerst in toegepast werk, werelden van zware beroepen, oefenterreinen van de brandweer en mariniers. Later werden terreinen steeds belangrijker en de mensen erin steeds kleiner, eigenlijk zoals mensen verdwenen in de landschappen die Hollandse oude meesters schilderden in de zeventiende eeuw. Hij won verschillende beurzen en prijzen, waaronder twee keer de Zilveren Camera: voor de serie Playground en in 2014 voor een portret van Hans van Manen.Bekijk het werk van Jeroen Hofman 
Lokatie: Michaëlskerk Kerkweg 22, 1779 GG Oosterland (N-H)

Van 7 augustus t/m 11 september
Van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur