Marijke van Wijk

Marijke van Wijk

Marijke Blank van Wijk - Rotterdam 1953 - 2015Marijke van Wijk was een briljant schilder, tekenaar en graficus, maar ook fototechnisch was zij zeer bekwaam. Ze volgde opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

Marijke woonde vanaf haar tijd aan de Rijksacademie in Amsterdam samen met haar man Hans Blank in Amsterdam op een voormalige viskotter waarmee zij veel hebben rondgereisd langs de Waddeneilanden tot aan Denemarken, wat bij Marijke heeft geleid tot een voorliefde voor het Waddengebied. Haar fascinatie voor de natuur en nautische onderwerpen zouden vanaf deze periode steeds vaker terugkomen in haar werk.

Tijdens een van hun rondreizen heeft Marijke omstreeks 1982 een fotoreportage gemaakt van het voormalige Waddeneiland Wieringen, nog voor de dijkverhoging. Deze serie is een prachtig historisch document geworden van het veranderende landschap in Hollands Kroon, dat met recht een kroonjuweel genoemd mag worden.

Rond 1995 vestigde Marijke zich met haar gezin in Den Oever. Marijke heeft vanaf deze periode naast het uitbreiden van haar eigen oeuvre rest van haar leven ook voor de klas gestaan als zeer bevlogen docent beeldende vakken. Zij gaf les op verschillende basisscholen in de regio en op Triade in Den Helder gaf zij cursussen en workshops aan volwassenen.


 

 
WIKI
Marijke haar werk is op vele plekken zowel in Nederland als in Ierland geëxposeerd. Vaste galeries in Ierland waren Frank Lewis Gallery, Killarney en The Greenlane Gallery, Dingle. Marijke heeft ook tal van werken en portretten in opdracht gemaakt voor particulieren en bedrijven, waaronder voor de veerbootmaatschappij Stena Line.
Bekijk het werk van Marijke Blank van Wijk 
Studio Blank, Gesterweg 20, 1779 EH Den Oever

Van 7 augustus t/m 11 september
Van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur