Martin Kers

Martin Kers

Martin Kers - Rijsoord 1944Martin Kers is, in al zijn veelzijdigheid, toch vooral dé fotograaf van het Nederlandse landschap. Halverwege de jaren tachtig brak hij door bij een groot publiek door zijn bijzondere weergave van alles wat wij in Nederland dagelijks om ons heen zien.

Martin Kers is de bekendste landschapsfotograaf van Nederland en een grote inspiratiebron voor zowel oudere als jongere generaties landschapsfotografen. Hij is sinds 1979 fotograaf en reisde de hele wereld over. Maar vooral de manier waarop hij het Nederlandse landschap wist vast te leggen heeft Martin Kers bekendgemaakt. Het Hollandboek uit 1988 wordt beschouwd als zijn doorbraak. Inmiddels zijn er ontelbare boeken, kalenders en ansichtkaarten van de fotograaf verkocht. Martin fotografeert nog elke dag overal in Nederland. Rust, eenvoud en vorm kenmerken zijn foto’s. Van het gewone weet hij iets bijzonders te maken. Hoe drukker Nederland wordt, hoe meer hij de leegte zoekt. In de Michaëlskerk zijn onder andere recente beelden van het veranderende landschap in Hollands Kroon te zien.


 

WIKI
Martin Kers is een Nederlandse landschapsfotograaf. Zelf geeft hij er de voorkeur aan buitenfotograaf te worden genoemd. Kers volgde aan de Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam een opleiding tot tekenaar en begon zijn loopbaan als ontwerper bij een reclamebureau in Schiedam. Later kreeg hij opdrachten voor het illustreren van boeken en tijdschriften. Ook publiceerde Kers veel fotoboeken en een aantal fotokalenders. Jaarlijks verschijnen er daarvan een vijftal verschillende, die wereldwijd worden verspreid.Bekijk het werk van Martin Kers 
Lokatie: Michaëlskerk Kerkweg 22, 1779 GG Oosterland (N-H)

Van 7 augustus t/m 11 september
Van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur