Nieuws

ma 06 05 2024 Fotowedstrijd FBW 2024

Fotografiewedstrijd FBW2024
Facebook-community Parels in Hollands Kroon


Als je mee wilt doen aan de FBW 2024 wedstrijd dan moet je ingezonden foto aan een aantal eisen voldoen. Belangrijk is natuurlijk dat de foto het verplichte onderwerp (erfgoed en verandering) aantrekkelijk presenteert. De ingezonden foto's moet op Wieringen zijn gemaakt, ergens tussen mei en juni 2024. Het auteursrecht van de foto blijft in alle gevallen in handen van de fotograaf. Na inzending van de foto's via WeTransfer mag de organisatie de foto(s) wel publiceren en/of exposeren. Uiteraard gebeurt dit altijd onder vermelding van je naam. 

Het thema van FBW 2024 is 'Keerlingen'.

Mensen die hun hoofd boven het maaiveld durven uit te steken. Zij die in onzekere tijden juist niet bij de pakken neer gaan zitten maar vooruitkijken. Visionairs, vrijdenkers en creatieve ondernemers. Mensen die door de blik een slag te draaien soms tot de mooiste inzichten komen!


Uiterste inleverdatum en versturen
Foto's kunnen ingezonden worden t/m 5 juli 2024. Je kunt je foto(s) via WeTransfer sturen naar het mailadres van onze organisatie. Alleen foto’s die op deze wijze worden ingezonden dingen mee voor de Fotografiewedstrijd FotoBiënnaleWieringen 2024.

Twee weken voor de prijsuitreiking worden de genomineerden bekend gemaakt. Tijdens de opening van de FotoBiënnaleWieringen 2024, worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De 10 beste foto's worden tentoongesteld tijdens de FBW.

Criteria
De jury is samengesteld uit maximaal vijf personen met ruime fotografie-ervaring en wordt voorgezeten door een onafhankelijke voorzitter. De jury stelt de nominaties vast en kiest één of meerdere winnaars. De jury hanteert de volgende criteria:
• Alleen aantoonbaar zelfgemaakte foto’s, die aan de normen en aan het thema voldoen worden geplaatst voor deelname aan de wedstrijd;
• Artistieke waarde prevaleert boven technische perfectie. Dat betekent dat de inzendingen worden beoordeeld op creativiteit en iets minder op technische kwaliteit.

De jury behoudt zich het recht om een deelnemer te diskwalificeren wanneer zij van mening is dat zij niet conform de regels handelen.
De jury kan de originele files opvragen (RAW en/of JPG met EXIF gegevens).
Genomineerde foto’s moeten in de periode begin juli 2024, na aangeven van de jury, ten behoeve van de tentoonstelling en prijsuitreiking worden aangeleverd in de navolgende kwaliteit: resolutie op 300 pixels/inch en 3840 pixels op de langste zijde (zonder watermerk of logo).

De winnende foto’s krijgen een ereplaats in de tentoonstelling op een van de lokaties van FBW. Aan het einde van de tentoonstellingsperiode wordt elke tijdens de expositie getoonde foto overgedragen aan de maker ervan.

Door deelname aan de wedstrijd geeft de maker van de ingezonden foto toestemming om de ingezonden foto op te nemen in de tentoonstelling van de Biënnale en opname in het beeldarchief FBW voor onbeperkte tijd.  

Voor deze fotowedstrijd is het privacyreglement van de culturele kring wieringen van toepassing. De gegevens van deelnemers worden uitsluitend gebruikt in het kader van de activiteiten van de fotowedstrijd. Deze gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt of daartoe verstrekt aan derden.